Miért szeretik a gyerekek a csúszdákat?

Miért szeretik a gyerekek a csúszdákat?Jó időben a gyerekek egyik kedvenc helye a játszótér. Manapság már rengeteg különféle játékkal találkozhatnak a gyerekek a játszótéren, de az egyik legnépszerűbb még ma is, a gyerekek és a szülők körében egyaránt, az örökzöld játszótéri csúszda. A népszerűség okait fogjuk megvizsgálni.

A gyerekek általában szeretik azokat a játékokat használni, melyek kihívásokat jelentenek számukra. A magasból induló, akár létra, mászóka tetején található csúszda a legtöbb gyerek számára kihívást, nehéz feladatot, izgalmat jelent, így a tökéletes játéknak tekinthető.

Köszönhetően a biztonsági előírásoknak, annak ellenére, hogy magasból indul a csúszda, hogy mászni kell hozzá, nem kell attól félni, hogy megsérülnek a gyerekek, így a szülők számára is az egyik kedvenc játékot jelenti a csúszda, mivel bátrabbak lesznek tőle a gyerekek, és az egészségükre is jó hatással van. Elfáradnak, erősödnek a folyamatos mászásban, és az izgalom is előnyös, amit a mászás és a csúszás jelent számukra.

A csúszda, mivel általában több ember használja egyszerre, javítja az együttműködést a csoportos életet is elősegíti, amit aztán a gyerekek hasznosítanak később életük során. A csúszdázás növeli a gyerekek önbizalmát is, ugyanis nem tartozik a legegyszerűbb játékok közé, de ha már egyszer kipróbálták, akkor utána bátrabban fognak használni olyan játékokat, melyek nehezebbnek, veszélyesebbnek néznek ki első ránézésre.