A saját és a bérelt gépek közötti különbségek

A saját és a bérelt gépek közötti különbségekAz ipari tevékenységek esetén gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb választás, a szükséges gépek bérlése, vagy a gépek megvásárlása. Mindkét megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai is.

A saját gépek előnyei

A saját gépek egyik legnagyobb előnye, legyen szó előre elkészített vagy egyedi gépgyártásról, hogy hosszú távon jobban megéri anyagilag, mint a gépek bérlése. Ráadásul a birtokolt gépeket szabadon lehet módosítani, fejleszteni, a bérelt gépeket azonban változatlanul kell használni, akkor is, ha a te feladataidra nem tökéletesen alkalmasak.

Saját gépek esetén nincsenek korlátozások, addig, arra lehet használni az adott gépet, ameddig és amire csak szeretnéd. A bérelt gépeknél gyakran megadják, hogy naponta csak x órát működhetnek, és azt is, hogy csak arra lehet azokat használni, amire készítve lettek.

A bérelt gépek előnyei

A bérelt gépek rövid távon sokkal jobban megérik, mint a gép megvásárlása. Ha csak néhány hétre, hónapra van szükséged egy gépre, akkor nem éri megvenni csak emiatt egy gépet.

A bérelt gépek fenntartási költségeinek nagy részét a tulajdonos fogja állni, ami azt jelenti, hogy sokkal olcsóbban fogod tudni működtetni, mintha megvásárolnád magadnak a gépet.