Megéri fűnyíró traktort vásárolni?

Megéri fűnyíró traktort vásárolni?Ha sokat kell füvet nyírnod, nagy területeket kell rendben tartanod, akkor előbb-utóbb adja magát a kérdés, hogy a fűnyíró tologatása helyett lehet, hogy jobban járnál egy fűnyíró traktorral.

A fűnyíró traktor gyakorlatilag olyan, mint egy nagyobb hagyományos „tologatós” fűnyíró, azonban rá lehet ülni, és irányítani is lehet. A fűnyíró traktor ára azonban sokkal magasabb, mint egy hagyományos fűnyíróé, úgyhogy érdemes megvizsgálni, hogy milyen előnyökhöz jutunk, hogy megéri-e kifizetni ezt az árat.

Az egyik legnagyobb előny természetesen, hogy sokkal gyorsabban megy a fűnyírás egy traktorral mint egy fűnyíróval. A traktor gyorsabban is megy, mintha tolni kellene egy fűnyírót, nagyobb szélességben is vágja a füvet. A fűnyíró traktor segítségével töredékére csökkenthető a fűnyírással töltött idő.

Nagyobb területeket esetén a fűnyíró traktor nagyobb fűgyűjtőjét is ki lehet használni, ugyanis sokkal könnyebb összegyűjteni a füvet ennek köszönhetően.

Nem csak előnyei vannak természetesen, hanem hátrányai is a fűnyíró traktornak. Ha olyan udvarunk, kertünk van, ahol sok a fa, az akadály, és azokat kerülgetni kell, akkor lehetséges, hogy csak a saját dolgunkat nehezítjük meg egy traktorral, amit ilyen helyeken nehezebb irányítani. Szintén hátrány, hogy nem csak a beszerzési ár, hanem a működtetés, karbantartás költségei is drágábbak egy traktor esetén, mint egy sima fűnyírónál.