Babaváró ajándék ötletek, tippek

Babaváró ajándék ötletek, tippekA babavárás, babaköszöntés a hagyományok szerint ajándékozással jár együtt. Nem mindig egyszerű azonban megtalálni a megfelelő ajándékot. Érdemes elsőként azt eldönteni, hogy kinek szánod elsősorban az ajándékot, a babának vagy a szülőknek.

Ha a szülőknek, akkor olyat érdemes választani, ami kapcsolódik a gyerekszüléshez, de elsősorban a szülők számára lesz előnyös. Ilyen lehet pl., ha praktikus, használható ajándékot választasz, lehetőleg olyat, ami kapcsolódik a gyerekekhez, a gyerekneveléshez. Érdemes azért előtte érdeklődni, mert gyakran előfordul, hogy bizonyos dolgokat a szülők saját maguk szeretnek kiválasztani, nehogy pont ilyen ajándékra essen a választásod. Szintén a szülőknek szóló babaváró ajándék pl. a baba érkezéséről hírt adó gólya. Ez egy olyan dísz, amit kertbe, udvarra lehet tenni, vagy pl. a bejárati ajtóra lehet akasztani, és jelzi az arra járóknak a gyerek születését.

A másik lehetőség, ha a gyereknek szánod az ajándékot. Ez a gyakoribb, mert azért mégis babaváró ajándékról van szó. A gyerekeknek általában játékokat, a szobába díszeket, de akár a mindennapok során szükséges eszközöket, kiegészítőket is lehet ajándékozni. Ha játékot vásárolsz, akkor a plüss figurákkal nem lehet mellélőni. Ezek bármilyen korban megfelelők, és a gyerekek általában szeretik őket. Ha a praktikusság a fontos, akkor pl. gyerek ruhákat is lehet ajándékozni. Ezeket a szülők is szeretni szokták, és a gyerekeknek is jól szokott jönni.