Milyen virágot, koszorút illik vinne temetésre?

Milyen virágot, koszorút illik vinne temetésre?Ha temetésre készülünk, akkor azzal szinte mindenki tisztában van, hogy feketében vagy sötét ruhában illik megjelenni. Azt azonban már kevesen tudják, hogy mikor milyen virágot, koszorút érdemes vinni.

Először is figyelembe kell vinni a temetés típusát. Általában koporsós vagy urnás temetéseket szokás hazánkban tartani. Koporsós temetések esetén lehet vinni koszorút és virágot is, bár ebben a helyzetben inkább a koszorúk az ajánlottak. Urnás temetés esetén kevesebb a rendelkezésre álló hely, valamint az urnák miatt is inkább a virágok, virágcsokrok népszerűbbek, a koszorúkat érdemes ilyen helyzetben mellőzni.

Ha eldöntöttük, hogy koszorúk viszünk egy temetésre, akkor a következő kérdés a koszorú mérete. Általánosságban elmondható, hogy álló és fekvő koszorú közül lehet választani. Álló koszorút a közeli hozzátartozók szoktak vinni, és általában az álló koszorú a szertartáshoz kapcsolódik, mivel a fő díszek közé tartozik. Egyéb hozzátartozók, rokonok, barátok számára inkább a fekvő koszorú javasolt. Távolabbi hozzátartozó, ismerősök számára pedig elegendő egy sírcsokrot vinni.

A koszorút tekintve a virágok színének is fontos mondanivalója van, ügyelni kell tehát a virágok színének helyes megválasztására is. Amivel nem lehet rosszul járni, az a fehér virágokból készült koszorú, a fehér ugyanis a semlegesség színe. Szintén sokan választják a piros színű virágokat, amik a szeretetet jelképezik.