Miért érdemes frissen sütött pékárut fogyasztani

Legtöbben egyetértenek, hogy elég nagy a különbség az előre csomagolt szeletelt kenyér és a frissen sütött, pékségből (pl. Király Pékség Szigetvár) vásárolt között. Nem csak finomabb a friss kenyér, hanem egészségesebb is. Cikkünkben ezeket az előnyöket mutatjuk be.

Egészséges

Legtöbb esetben a fogyasztók egészségesebb pékárura számíthatnak, mert a frissen elkészített áruk esetében mellőznek néhány összetevőt. Ilyenek pl. a különböző tartósítók, stabilizátorok, melyek használata növeli a szavatossági időt, de egészségtelenebb, mint az ilyeneket nem tartalmazó áruk.

Teljes kiőrlés

Egy másik fontos előny, hogy a pékségek általában teljes kiőrlésű gabonákból készítik el termékeiket, melyek egészségesebbek, mint a nem teljes kiőrzésű társaik, több fehérjét és zsírsavakat tartalmaznak.

Sokkal jobb élmény

Végül, de nem utolsó sorban, a friss pékáruk általában finomabbak, mint a tartósított termékek, így nem csak egészségesebben táplálkozhatunk belük, hanem jobb ízű ételeket is fogyaszthatunk.