Megéri a prémium minőségű állateledel?

Ha ételt szeretnénk vásárolni háziállatunknak, kisállatunknak, akkor mindig felmerül a kérdés: megéri megvenni a drágább, prémium minőségű állateledeleket? A rengeteg reklámnak, hirdetésnek köszönhetően mindenhol azt látjuk, hogy mennyivel jobb a prémium minőség, mint az átlagos táplálék. Cikkünkben ezt a témát fogjuk jobban megvizsgálni.

Nem szabad elfelejteni, hogy ez a „prémium” szó marketing kifejezés, csak azért nem lesz se jobb, se rosszabb egy állateledel, mert prémium vagy nem prémium. Arra kell figyelni, hogy milyen összetevőkből áll az adott eledel.

Az összetevőknél arra kell figyelni, hogy legyen elég fehérje, szénhidrát, zöldségek stb. a termékben. Hiába írják a dobozra, hogy „prémium”, ha nem tartalmat mindent. Nem csak arra kell figyelni, hogy ezek megtalálhatók legyenek az eledelben, hanem arra is, hogy milyen minőségben. Kutyaeledelnél fontos például, hogy a fő összetevő a hús legyen. Ezt sokan elfelejtik, azonban a kutya ragadozó állat, így szüksége van a húsra, fehérjére.

Érdemes tehát külön-külön megbizonyosodni, hogy a hirdetésben megjelenített termék valóban tartalmazza-e a szükséges tápanyagokat, vitaminokat, vagy csak marketingszöveggel akarják nekünk eladni a drága termékeket.