Tippek otthoni rovarirtáshoz

Tippek otthoni rovarirtáshozAmikor otthonunkban megjelennek rovarok, kártevők, akkor az első lépés általában, hogy saját magunk próbáljuk megoldani a problémát, és kiirtani a kártevőket. Ha ez nem sikerül, akkor jöhet a profi rovarirtás, kártevőirtás. Bejegyzésünkben otthoni, házi megoldásokat fogunk bemutatni rovarok irtásához.

A kártevők ellen számos dolgot tehetünk otthonunkban anélkül, hogy mindenféle vegyszert szórnánk szét. Ha csak a legegyszerűbbeket vesszük, étkezés után seperjük össze a morzsákat, öblítsük le a tányérokat, ne hagyjunk eleséget a kártevőknek. Ha már megjelentek, akkor nincs mit tenni, jöhet az irtás, attól függően, hogy milyen rovarok jelentek meg otthonunkban.

A csótányok irtására jó megoldás az elmorzsolt babérlevél szétszórása. További megoldás még, ha citromot használsz. Facsard ki a levét, és csöpögtess belőle a küszöbre, az ablakpárkányra, illetve azokba a repedésekbe és résekbe, ahol a csótányok bejuthatnak a lakásba.

Gyakori vendégek a házban még a hangyák. Egy-egy hangya nem jelenti a világ végét, azonban ha egy maréknyival találkozunk egyszerre, akkor jöhet az irtás. A hangyákat rendszerint az ételmaradékok, morzsák csalogatják a lakásba, ezért a legjobb védekezés ellenük a tisztaság. A hangyák nem szeretik a fokhagyma, a boróka és a levendulavirág illatát. Ha ezeket úgy helyezzük el, hogy útjukban legyenek, reménykedhetünk abban, hogy elhagyják lakásunkat.

Szúnyogriasztó növények a babér, levendula, menta, fokhagyma, körömvirág, bazsalikom és a citromfű is. Ha körbe vesszük magunkat ezekkel az illatos fűszernövényekkel, megbízható bástyát építhetünk magunk köré akár a kertben, akár az ablakokba, vagy az ajtó közelébe helyezve.