Hogyan válasszunk esküvői öltönyt?

Hogyan válasszunk esküvői öltönyt?Az esküvői öltözetről legtöbbször a menyasszonyi ruha jut eszünkbe, azonban a férfiak számára az esküvői öltöny választása sem egyszerű dolog, mivel nagy odafigyelést igényel. Ehhez fogunk tippeket, tanácsokat adni.

A legnagyobb probléma az szokott lenni, ha utolsó pillanatra hagyjuk az öltöny kiválasztását. Sem kiválasztani, sem elkészíteni nem lehet egy esküvői öltönyt egyik napról a másikra, így nem árt, ha hagyunk elég időt erre a folyamatra. Sokan elfelejtik, hogy nem csak elkészíteni kell az öltönyt, hanem utána méretre igazítani, javítani rajta. Ez mind plusz napokat/heteket jelenthet.

Az öltöny minden esetben illeszkedjen a menyasszonyi ruhához. Természetesen a menyasszony ruhája van főszerepben egy esküvőn, úgy kell megválasztani a vőlegény öltönyét, hogy kiemelje, de ne nyomja el a menyasszony ruháját.

Nem muszáj nagyon alkalmi öltönyt választani. A cél, hogy olyan öltönyt válasszunk, amiben jól érezzük majd magunkat. Ha ez hasonló a mindennapok során viselt öltönyökhöz, az sem probléma. Szerencsére a profi öltönykészítők számos olyan megoldással rendelkeznek, amely feldobja, a nagy napra alkalmassá teszi az átlagos stílusú öltönyöket is.

A kiegészítőkkel is érdemes csínján bánni. Arra kell törekedni, hogy egy egységes, esztétikus kinézetet tudjunk kialakítani, nem arra, hogy az összes létező kiegészítőt tartalmazza ünnepi öltözetünk.

A cipő megválasztásakor ügyeljünk arra, hogy színe ne üssön el nagyon az öltöny színétől. Ha az esküvő után is szeretnénk hordani a cipőt, akkor célszerű feketét választani, ami a legtöbb öltönyhöz és a hétköznapi viseletekhez is egyaránt passzol.