Mit etessünk kutyánkkal?

Mit etessünk kutyánkkal?A kutyák etetéséről nem mindenki gondolja, azonban nehéz, odafigyelést igénylő feladat. Amíg régen házi kosztot kaptak nagyon nagy arányban a kutyák, addig manapság már pofonegyszerű bármilyen táplálékot beszerezni, köszönhetően a boltoknak, állateledel webáruházaknak.

A legnépszerűbb eledelek a kutyatápok. A kutyatápoknál arra kell figyelni, hogy az összetevők között a hús előkelő helyen szerepeljen. Ez gyakorlatban legalább 16%-os arányt kell, hogy jelentsen. Mivel a kutya húsevő, a kevés hústartalommal rendelkező tápok nem jelentenek megfelelő tápanyagokat számára.

A növényi eredetű összetevőkre is oda kell figyelni, mivel a kutya sokszor egyáltalán nem tudja megemészteni őket, ilyen például a dió vagy mogyoróhéj, gyümölcs magvak. Szintén oda kell figyelni, hogy mennyi adalék anyag ízesítőt, mesterséges színezőt, tartósítószert tartalmaz a kutyatáp. A legjobb, ha egyáltalán nincsenek benne ezek az összetevők.

Népszerű választás a száraztáp. Száraztápnak nevezzük azokat a tápokat, melyek 5-12% nedvességtartalommal rendelkeznek. Ezek jó megoldást jelenthetnek a megfelelő táplálkozás szempontjából, arra kell csak figyelni, hogy mellette fogyasszon a kutya elegendő vizet.

Honnan tudjuk, hogy megfelelő-e a kutya táplálkozása? Erre a válasz, hogy figyelnünk kell bizonyos jelekre, melyek a következők: fényes csillogó bunda, erős csontozat, ép fogak, a szabályosan működő emésztés, természetes mozgás még idősebb korban is.