Miért jó a lézeres látásjavítás?

Miért jó a lézeres látásjavítás?A lézeres látásjavítás virágkorát éli manapság. A számos választható kezelésnek köszönhetően mindenki megtalálja azt, amilyen szemműtétre szüksége van. Lássuk, hogy milyen előnyökkel jár a lézeres látásjavítás.

A legnagyobb előny természetesen a kényelem, hogy elhagyhatjuk a szemüveget, kontaktlencsét. Számtalan olyan tevékenység van, amit nem lehet szemüvegben, kontaktlencsében végezni. Semmiről nem kell lemondani lézeres szemműtét után, és mindenhez tökéletesen fogunk látni.

A tökéletes látás sok esetben 100%-os látásnál jobbat jelent, mivel a kezelések során a természetesnél jobb eredményeket is el lehet érni sok páciens esetén.

Ezt a kiváló eredményt szinte a kezelés után azonnal érzékelhetjük. A kezelést egy alkalmassági vizsgálat előzi meg, amely a szemműtéthez hasonlóan szintén teljesen fájdalommentes, és a modernebb kezelések után is csak 1-2 napig tartó kellemetlenségekre kell számítani. Ha a Femto kezelést választjuk, akkor a munkából is csak ezt az 1-2 napot kell maximum kihagynunk, így a kezelés során szinte azonnal visszazökkenhetünk a megszokott kerékvágásba.

További előnye a lézeres látásjavításnak, hogy akár spórolhatunk is vele. Sokan nem gondolnák, azonban, akik nagy összegeket költenek kontaktlencsére, akár néhány év alatt is visszanyerhetik a szemműtét árát. Gyakran kerül több tízezer forintba a kontaktlencse negyedévenként, ami néhány év alatt egy szemműtét árát is jelentheti.

A kontaktlencse emellett kockázatosabb is, mint a lézeres látásjavítás, mivel a szem piszkálása, a folyamatos fertőzésveszély mind a lézeres szemműtét mellett szólnak.