A vagyonvédelmi szolgáltatások

A vagyonvédelmi szolgáltatásokA vagyonvédelem különböző ágazatai rendkívül fontosak a mindennapi életben. Ennek megfelelően rengeteg olyan vállalkozással találkozhatunk, melyek a vagyonvédelem területén szolgáltatnak az embereknek. Lássuk, melyek a legnépszerűbb vagyonvédelmi megoldások, szolgáltatások.

Riasztók, behatolás jelzők

A riasztók a legnépszerűbb vagyonvédelmi rendszerek, köszönhetően relatívan olcsó kiépítési költségüknek és széles körű használhatóságuknak. A riasztó rendszerek lényege, hogy hangjelzést adnak ki, ha mozgást vagy a nyílászárók elmozdulását észlelik. Gyakori megoldás lakások, házak, irodák védelmére.

Beléptető rendszerek

A beléptető rendszerek feladata, hogy megvédjék a helyiségeket, épületeket az illetéktelen belépőktől. Erre a feladatra különböző beléptető módszerek léteznek. Ilyen pl. a kóddal történő beléptetés. Ilyenkor csak az tud belépni, aki ismeri az érvényes kódok egyikét. Szintén gyakori megoldás a kártyával történő beléptetés. Ennek előnye, hogy nem sokszorosítható, mint a kód, csak az tud belépni, aki rendelkezik kártyával.

A kaputelefonos beléptetés is elterjedt, pl. panel házak esetén, vagy nagy udvaroknál. Jelzés után ilyenkor bentről lehet nyitni az ajtókat, kapukat.

Videó megfigyelő rendszerek

A videó megfigyelő rendszerek nem csak védelmet nyújtanak, hanem akár bizonyítékként is szolgálhatnak probléma esetén. A folyamatos videózás, a videók rögzítésének segítségével nyomon lehet követni egy terület történéseit.