Egyre népszerűbb az online rádióhallgatás

Egyre népszerűbb az online rádióhallgatásAmíg korábban rádióra volt szükség ahhoz, hogy a rádióadásokat hallgatni tudjuk, addig ma már szinte minden adás hallgatható az interneten keresztül, mint pl. a Best FM Eger is. Sőt, ma már rengeteg olyan rádió működik, amely csak az interneten keresztül hallgatható, megszokott frekvencia sávval egyáltalán nem létezik. Az online rádiók elterjedésének több oka is van.

Az egész világon elérhető

Ha egy rádiót működtetsz, akkor a cél, hogy minél több embert elérje vele, ezzel lehet ugyanis a legjobban növelni a bevételeket. Az internet segítségével sokkal több embert lehet elérni, mint a régi típusú rádiókkal. Manapság már az emberek jelentős része rendelkezik okostelefonnal, így szinte bárhol, bármikor fel tudnak csatlakozni az internetre, hallgatni tudják kedvenc rádiójukat.

Olcsón elindítható

Egy online rádiót sokkal olcsóbb elindítani, működtetni, mint egy megszokott rádióadást. Ennek oka, hogy a rádióadáshoz frekvenciát kell vásárolni, bérelni, ami jelentős kiadás lehet. Online rádióhoz azonban csak egy weboldalra van szükség, amely minimális összegből elindítható ma már.

Könnyű terjeszkedés

A régi rádiók csak úgy tudtak terjeszkedni, ha többen hallgatták a műsorukat. Az online rádióknak azonban szinte végtelen lehetőségük van, ha több látogatót szeretnének szerezni. A rádiókat lehet különböző fórumokon reklámozni, a honlapot lehet keresőoptimalizálni, sőt, akár olyan szolgáltatásokba is lehet regisztrálni, melyek csak rádiók népszerűsítésével foglalkoznak.