Antik bútorok szállítása, költöztetése

Antik bútorok szállítása, költöztetéseA bútorszállítás, költözés mindig nagy feladatnak számít, különösen akkor, ha antik bútorokról van szó. Bizonyos bútorok először is nagy helyet foglalnak el, így szállításukhoz teherautóra lehet szükség. A bútorok, különösen a régi bútorok, emellett nagyon nehezek is lehetnek, így már a pakolás, cipekedés is nehézkes lehet.

Ha egy mód van rá, antik bútorok szállítását bízzuk szakemberre. Az antik bútorok értéke gyakran pénzben sem kifejezhető, vagy ha igen, akkor rendkívül sokat érnek. A szakemberek, profi költöztető, bútorszállító cégek megfelelő gyakorlattal rendelkeznek, fel vannak készülve a váratlan dolgokra is, valamint gyakran biztosítással is rendelkeznek, garanciát vállalnak a szállításra.

Minden bútor szállításánál tervezni kell előre, de antik bútorok esetén kiemelten fontos, hogy a teljes szállítási folyamat meg legyen tervezve. Mérjük fel jelenlegi és új otthonunk adottságait. Válasszuk ki azt az útvonalat, amelyen a leggyorsabban és legegyszerűbben mozgathatók a bútorok. Mérjük le a bútorokat és az érintett ajtók, nyílászárók, folyosók stb. méretét, így meggyőződhetünk arról, hogy a bútorok problémamentesen átférnek-e mindenhol, amerre szállítani fogunk.

Antik bútorok esetén vegyük figyelembe új otthonunk páratartalmát, hőmérsékletét is, ugyanis ezek a bútorok érzékenyek lehetnek a változásra, és akár tönkre is mehetnek, ha nem figyelünk oda ezekre a külső tényezőkre.