Tippek környezetbarát autómosáshoz

Az autó tisztítása nem kerül nagyobb összegbe, ha figyelünk arra, hogy mit hogyan csinálunk, akkor nem csak időt, hanem pénzt is takaríthatunk meg vele, valamint a környezetet se károsítjuk. Cikkünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy lehet környeztet kímélve autót mosni.

Ha nem otthon akarunk autós mosni, akkor válasszunk olyan céget, mint a http://www.ccwautomosopecs.hu/, amely környezetbarát megoldásokat kínál az autósok számára. Általában ezek a lehetőségek jobb megoldásnak tekinthetők az otthoni, kézi autómosáshoz képest, ha figyelni szeretnénk a környezetre, válasszunk egy ilyet.

Otthoni környezetkímélő autómosás

Ha otthon szeretnénk autót mosni, akkor azt tegyük füvön, vagy földön. Ez azért jó megoldás, mert a talajba áramló vegyszeres vizet a mikroorganizmusok megszűrik, míg beton esetén könnyen előfordulhat, hogy a csatornahálózatba folyik a nem megtisztított víz.

Vízzel történő spórolás

Az egyik legártalmasabb része az otthoni autómosásnak a sok feleslegesen elpazarolt víz. Ennek megelőzésére több lehetőségünk is van. Az egyik a nagynyomású mosó, mely biztosítja azt, hogy kevesebb vizet használjunk, valamint segíti a tisztítási folyamatot is.

Ha nem áll ilyen rendelkezésünkre, akkor jó megoldás a vödör használata a folyamatos vízfolyatás helyett.

Környezetbarát tisztítószerek

A profi autómosó cégek általában ilyet használnak, de ez nem jelenti azt, hogy otthon nincs lehetőségünk ilyeneket beszerezni. Ha mindenképpen otthon akarunk autót mosni, vásároljunk környezetbarát, a természetben lebomló tisztítószereket. A teljesítményben nem fog meglátszani ez, azonban nem szennyezzük velük a környezetet.