A csokoládé pozitív hatásai

A csokoládé pozitív hatásaiA csokoládéfogyasztás az emberek egyik kedvenc időtöltése, köszönhetően finom ízének és a rengeteg különböző terméknek. Választhatunk az általános csokik mellett exkluzív, vagy akár kézműves csokoládékat is. Nem csak csokoládé formájában, hanem pl. masszaként, süteményekben, mártásokban, édességekben is megtalálható, fogyasztható.

Figyelni kell azonban arra, hogy a csoki sok kalóriát tartalmaz, így csak mértékkel szabad fogyasztani. Ha odafigyelünk, hogy mennyit eszünk belőle, akkor azonban számos pozitív hatását élvezhetjük a csokinak.

A minőségi csokoládé segíteni tud a fogyásban. Ahogy írtuk az előbb, természetesen csak mértékkel szabad fogyasztani, mivel a sok kalória akkor is sok kalória, ha egészséges ételből fogyasztjuk.

A csoki fogyasztása jó hatással van a szív- és érrendszerre, mivel csökkenti az ezzel kapcsolatos betegségek kockázatát. A rendszeres csoki fogyasztás csökkenti emellett az agyvérzés kockázatát is.

Különböző tanulmányok alapján arra a következtetésre is jutottak, hogy a magas antioxidáns tartalomnak köszönhetően a csoki lassítja az öregedést, ezáltal növeli a várható élettartamot is.

Különösen előnyös az étcsoki fogyasztása, mivel az lassítja a memóriaromlást, és lassíthatja az emésztést is. A memóriaromlás, főleg idősebb korban, gyakran komoly probléma szokott lenni, így minden olyan, amivel javítani lehet, jót tesz nekünk.

Az étcsokiban található flavonoidok védik bőrünket a káros UV-sugaraktól is.