A német vizslák jellemzői

A német vizslák jellemzőiA német vizsla sokak által kedvelt vadászkutya vagy családi kedvenc, nem véletlenül, ugyanis rengeteg jó tulajdonsággal rendelkeznek ezek a típusú kutyák.

A rövidszőrű német vizslákat kifejezetten vadászatra tenyésztették ki a 19. század végén. A cél az volt, hogy egy olyan vadászkutyát tenyésszenek, amely a vadászattal kapcsolatos minden feladatot el tudja látni. Ezt sikerült is elérniük, ugyanis a minden szempontból kiváló vadászkutyának bizonyul.

A rövidszőrű német vizsla nagyobb testű, erőteljes vadászkutya, de a nagy termet ellenére kitartó, bírja a hosszabb vadászatokat is. Intelligens kutyáról van szó, szinte mindenre megtanítható. Vadászat során a feladata elsősorban szaglása segítségével a vad felkutatása és a vadászok számára történő megmutatása. Amikor a német vizsla megtalálja a vadat, akkor megáll, és testtartásával jelzi a vadász számára, hogy hol található a vad, így a vadásznak több ideje van arra, hogy felvegye a megfelelő pozíciót, hogy sikeres lövést tudjon leadni.

Adott esetben a német vizslát arra is meg lehet tanítani, hogy az elejtett vadat elhozza, így a teljes vadászati folyamat megoldható egy német vizslával, nem kell több kutyát magunkkal vinni.

A magas intelligenciát, taníthatóságot lehet kihasználni akkor is, ha német vizslát szeretnél házi kedvencnek, ugyanis viselkedés szempontjából is kiválóan megtanítható mindenre.