Miről szól az épületvillamossági tervezés?

Miről szól az épületvillamossági tervezés?A villanyszerelők tevékenységével valószínűleg mindenki tisztában van, azonban azt már kevesebben tudják, hogy mit is jelent az épületvillamossági tervezés.

Az épületvillamossági tervező készíti el azokat a terveket, ami alapján a villanyszerelők a munkájukat végezni tudják. Ez természetesen egy komplett tervezést jelent a jogszabályi előírások, az építészeti tervek és a megbízók elképzelései alapján.

Az épületvillamossági terveket úgy kell elkészíteni, hogy a mért és a méretlen hálózat egy közös rendszert képezzenek, ez is a tervezés feladatai közé tartozik. A legjobb tervek elkészítéséhez célszerű az épületvillamossági tervezőt már az építészeti tervezés során bevonni, ezzel ugyanis biztosítani lehet azt, hogy a szakemberek együtt dolgozzanak, hogy figyelembe vegyék egymás elképzeléseit, ötleteit, így a lehető legjobb végeredményt lehet elkészíteni, megvalósítani.

A tervezést követően az épületvillamossági tervező egy terv dokumentációt ad át, ami alapján a kivitelezést kell végezni. Érdemes olyan tervezőt választani, akinek van gyakorlata a villanyszerelésben, tisztában van a gyakorlati teendőkkel is. Ennek köszönhetően elkerülhetők azok a problémák, amik akkor lépnek fel, ha olyan tervek készülnek, melyek a gyakorlatban egyáltalán nem, vagy csak magas költségek mellett valósíthatók meg.